Hietaniemi-Sibelius-Olympiastadion

CAM00631[1]

CAM00636[1]

Topeliuksen hauta

Viime viikolla kierroksemme alkoi Hietaniemen hautausmaalta. Hautausmaalta löytyy todella näyttäviä hautoja ja todella vanhoja sellaisia. Yksi kiinnostavimpia kohteita on Taiteilijoiden kukkula. Ja koska itse en näköjään omista hyvää yleissivistystä, melkeimpä kaikki nimet olivat tuntemattomia. Silmäni kuitenkin kiinnittyivät Pertti ”Spede” Pasasen hautaan ja huomasinkin, että hän kuoli jo vuonna 2001! Eli 12 vuotta sitten! Olin itse 8- vuotias ja silti muistan todella hyvin kun sain kuulla Speden kuolleen. Aika menee eteenpäin liian nopeasti ja se on todella pelottavaa.

CAM00637[1]

Akseli Gallen-Kallelan hauta

CAM00638[1]

Alvar Aallon hauta

Kukkulalta alaspäin mentäessä tuli vastaan myös tuttuja nimiä, kuten Akseli Gallen-Kallela, Alvar Aalto jne.. Myöhemmin vielä Mannerheim, Kekkonen ja Ryti. Kaikista näyttävin hauta täytyi olla Mannerheimin. Se vie varmasti eniten tilaa koko hautausmaalta.

CAM00641[1]

Mannerheimin hauta

CAM00644[1]

Risto Rytin hauta

CAM00645[1]

Kekkosen hauta

Hietaniemestä suunnistimmekin seuraavaksi kohti Sibelius-monumenttia. Sibelius-monumentin suunnittelija aiheutti siihen aikaan suurta kohua, koska sen suunnitteli nuori nainen, eikä mies. Suunnittelijana siis toimi Eila Hiltunen.

CAM00646[1]

Sibelius monumentti

Sibelius on tunnettu kuuluisista sävelmistään. Esimerkkinä vaikkapa Finlandia-hymni, jonka voit käydä kuuntelemassa tästä.

Seuraavana ja viimeisenä kohteena tällä reissulla oli Olympiastadion. Olympiastadion onkin Suomen suurin urheiluareena ja siellä järjestettiin Olympialaiset vuonna 1952. Stadiontorni on yksi Helsingin keskeisimpiä maamerkkejä. Korkeudeltaan torni on 72 metriä.

CAM00647[1]

Olympiastadion

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s