Sateinen Helsinki

Tiistaina suuntasimme ryhmämme kanssa jälleen kerran uudelle Helsinki-kierrokselle. Aloitimme kierroksen Rautatientorilta ja Aleksis Kiven patsaalta. Aleksis Kivi oli Suomen kansalliskirjailija, jota on myös sanottu suomalaisen kirjallisuuden isäksi. Kiven tunnetuin teos on varmasti Seitsemän Veljestä, joka ilmestyi vuonna 1870. Suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivää vietetään 10.10. Patsaan takaa löytyy yksi Aleksis Kiven runo, joka jää varmasti monelta huomaamatta. Itsekin huomasin sen vasta kierroksellamme, koska opettajamme näytti sen meille.

DSCN0282[1]

Kansallisteatteri ja busseja

DSCN0284

Aleksis Kiven patsas

Seuraavaksi kohteena olikin taidemuseo Ateneum. Museo on ilmainen alle 18-vuotiaille ja aikuiset pääsevät sisään 12 €. Emme käyneet kiertämässä museossa, vaan katsoimme sitä sisältäpäin. Ateneumissa on myös kahvila, jonne voi mennä vaikkapa lounaalle ystävän kanssa.

DSCN0286[1]

Ateneum

DSCN0289[1]

Kohtaamispaikka Ateneumissa

Päivä oli sateinen ja yritimme liikkua mahdollisimman paljon sisätiloissa. Kävimme Stockan kulmalla ihastelemassa erikoista katukivetystä ja jatkoimme Espalle. Kävimme Kankurin tuvassa. Tuvassa myytiin matkamuistoja ja vaatteita. Alakerrasta löytyi myös joulumaa, josta löytyi kaikkea ihanaa jouluista tavaraa ja koristetta. Yläkerrassa oli myös Moomin shop, josta voi käydä ostamassa muumitavaraa. Kauppa on turisteille oikea paratiisi ja jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluisaa.

DSCN0293[1]

Joulukauppa ja jääkarhu (?)

Joulukauppa ja jääkarhu (?)

joulukoristeita

joulukoristeita

DSCN0299[1]

Adventtikynttiläpurkit

Adventtikynttiläpurkit

Menimme pikakäynnille Aschan Café Jugendiin ja siirryimme siitä Tourist Informationin tiloihin. Siellä keräsimme lappuja, joista saamme tietoa omiin näyttöihimme. Ja nimenomaan sateen vuoksi menimmekin seuraavaksi Helsingin kaupungin museoon ja jätimme Senaatintorin väliin. Museossa oli menossa Hulluna Helsinkiin!-näyttely, joka oli mielestäni pieni pettymys. Olen käynyt museossa monta kertaa aikaisemmin ja mielestäni ennen näyttelyt ovat olleet mielenkiintoisempia ja niissä on ollut enemmän asiaa.

Cafe Jugendin pöydässä ollut teksti

Cafe Jugendin pöydässä ollut teksti

Pöydässä lukee ”1899-1956 Lars Sonck, an architect, lifelong bachelor and lover of parties, lived and worked on the top floor of the Uschakov house. In addition to this hall, Sonck has designed many notable buildings in Finland, such as the Kallio church, the home of Jean Sibelius in Järvenpää and the President’s summer residence Kultaranta in Naantali”

DSCN0305[1]

Museon jälkeen ylitimme Senaatintorin nopeasti ja menimme Helsingin Yliopiston päärakennukseen. Helsingin Yliopistohan on Suomen suurin, vanhin ja monialaisin yliopisto. Yliopistossa opiskelee noin 35 tuhatta ihmistä. Yliopistolta suuntasimmekin ihmettelemään Helsingin Yliopiston seitsemän kerroksista pääkirjastoa. Kirjasto oli todella hieno ja suuri! Kirjastohan on pääasiassa tarkoitettu yliopisto-opiskelijoilla ja sieltä löytyy mm. tenttikirjoja.

Kirjastoa

Kirjastoa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s