Kallio

DSCN0321[1]

Hakaniemen tori

Seuraavan kierroksemme kohde oli Kallio ja aloitimme kiertämällä Hakaniemen torin lähettyvillä. Hakaniemen toriltahan löytyy Hakaniemen kauppahalli ja kesäisin monta kojua mistä voi ostaa vaikka mitä. Nyt syksyn aikaan torilla oli vain muutama kahviteltta. Kävimme katsomassa Maailmanrauha patsasta ja kurkkasimme miltä Hilton näyttää sisältäpäin.

Maailmanrauha

Maailmanrauha

DSCN0324[1]

Seuraavana kohteenamme oli Paasitorni ja yksi työntekijä esitteli paikkaa meille hieman tarkemmin. Kävimme niin sanotulla näköalatasanteella katselemassa Helsingin ylle. Maisemat olivat kerrassaan upeat! Ylhäältä kävelimme kerros kerrokselta alaspäin ja katsoimme tiloja. Paasitorni valmistui vuoona 1908 työväentaloksi ja nykyisin se toimii hotellina ja kokouspaikkana.

DSCN0332[1]

Maisemaa Paasitornista

Paasitornilta siirryimme tutustumaan Hakaniemen kauppahalliin. Kauppahallista voi ostaa paljon erilaisia ruokia, vaatteita, leluja, saippuoita, koriste-esineitä, lankaa jne. Kaupppahallissa on kaksi kerrosta ja alhaalla on pääasiassa ruokaosasto ja ylhäällä kaikki muu.

Kallion kirkko

Kallion kirkko

Pienen tauon jälkeen suuntasimme Kallion kirkolle. Kallion kirkko on todella hieno ja pidin siitä todella paljon. Olen nähnyt kirkon vain ulkoa päin ja nyt vasta kävin ensimmäistä kertaa sisällä. Kirkon sisällä näimme Jeesuksen roikkumassa ristillä ja kuuluisan INRI tekstin. Emme muistaneet mitä INRI tarkoitti, joten kävimme tarkastamassa ja yhtäkkiä puhuimmekin maailman synnystä. INRI=Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum eli Jeesus Nasaretilainen, juutalaisten kuningas.

DSCN0351[1]

Kallion kirkosta

Kallion kirkon jälkeen olikin Karhupuiston vuoro, josta jatkoimme tavallaan Kallion baarikierrokselle. Kiertelimme katuja ja katsoimme kauniita sisustusliikkeitä ja erilaisisa pubeja, joita matkalla oli. Kierros oli todella pitkä ja sen jälkeen oli todella väsynyt. Sää ei onneksi kuitenkaan ollut liian kylmä.

DSCN0353[1]

Karhupuisto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s